CVJETNI MED

Cvjetni med Samoborskog gorja ima blago zlatnu do svijetlo smeđu boju, ovisno o biljkama koje su dominirale u okolini pčelinjaka. Ovisno o sezoni i geografskom području, med može varirati u okusu i teksturi, ali uvijek odiše toplom, cvjetnom notom koja podsjeća na miris procvjetale livade.

 Zahvaljujući raznovrsnom izvoru nektara, cvjetni med Samoborskog gorja često ima kompleksnu aromu s blagim notama voća, cvjetnih i biljnih tonova.

KESTENOV MED

Kestenov med je jedinstvena vrsta meda koja se dobiva iz nektara cvjetova kestena (lat. Castanea sativa). Med ima duboku tamno smeđu boju, gotovo mahagoni nijansu, koja varira ovisno o području i sezoni ubiranja. Ova tamna boja često ga razlikuje od drugih vrsta meda. Kestenov med ima specifičan i prepoznatljiv okus koji podsjeća na divlje šumske arome, s tragovima orašastih tonova.

BAGREMOV MED

Bagremov med je svijetlozlatna, blago aromatična poslastica koja se dobiva od cvjetova bagrema (Robinia pseudoacacia). Ovaj med karakterizira nježan, slatkasti okus s blagim notama vanilije i laganim cvjetnim mirisom. Poznat je po svojoj visokoj koncentraciji fruktoze, što mu daje slatki okus, dok bogatstvo cvjetnog nektara pridonosi njegovom specifičnom profilu arome.

Njegova izuzetno slatka aroma i nježan okus čine ga jednim od najomiljenijih vrsta meda.

MED S ORASIMA

Mješavina meda i oraha nudi neodoljivu kombinaciju meda i hrskavosti orašastih plodova, stvarajući ukusnu i hranjivu poslasticu Med je prirodni izvor energije i drugih hranjivih tvari, dok orasi obiluju zdravim mastima, proteinima, vlaknima, vitaminima i mineralima.

MED S BADEMIMA

Kombinacija meda i badema ukusna je i hranjiva poslastica koja spaja prirodnu slatkoću meda s bogatstvom badema. Med donosi slatku notu s blagim cvjetnim ili voćnim nijansama, dok bademi dodaju bogatstvo i teksturu, pružajući hrskavost i orašasti okus koji se divno slaže s medom.

IMUNOMED

Medna mješavina sastoji se od najboljeg što nam pčelinji svijet nudi meda, propolisa i cvjetne peludi. Nastaje jedinstvenim postupkom fermentacije peludi u medu. Na kraju postupka dodaje se propolis i vitamin C kako bi se dodatno obogatila.

Prirodni proizvodi

Pridružite nam se u ovoj slatkoj avanturi, istražite ljepotu Samoborskog gorja kroz naše proizvode i podržite lokalno pčelarstvo. Hvala vam što dijelite s nama ljubav prema pčelama i prirodi.

Važnost pčela

Pčele su ključne za oprašivanje 75% cvjetajućeg bilja. S više od 20.000 vrsta, pčele čuvaju biljni svijet. Pčelarstvo, praksa stara preko 9000 godina, svjedoči o dugoročnoj suradnji čovjeka i pčela.

Čuvajmo pčele

Unatoč njihovom ključnom doprinosu, pčele su suočene s ozbiljnim prijetnjama poput klimatskih promjena i gubitka staništa. Zbog toga je od vitalnog značaja razumijevanje i poticanje održivosti pčela kako bismo osigurali dugoročno očuvanje ekosustava i stabilnost opskrbe hranom.